Hallowaaaa!
Blog ni masih baru
dan masih dalam pembikinan.

Sudi-sudilah datang selalu, ok.
Pis!

Monday, December 20, 2010

cUti Cuti

Ditulis oleh nadz 1 comments
            Cuti sekolah dah tinggai berapa hari sahaja..... syoknya depa cuti sekolah.. aku gak yg tak cuti-cuti. Tapi walaupun tak cuti, aku sempat gak p makan kenduri-kendara rumah kawan-kawan n sedara mara. Seronok tau p kenduri-kenduri ni.. Dapat la kita kenai jumpa kawan-kawan lama n kenai sedara-mara yang jauh dan dekat.. Time tu la semua sedara-mara berkumpul...
     Antara kenduri-kenduri yang aku p ialah kenduri rosYanty , kenduri kak Maiza..kenduri bella, kenduri nuraisya...tu belum campur kenduri bersunat n kenduri aqiqah lagi...hihihi.. 
     Kenduri yanti n kak maiza pada hari yg sama, aku together wif syitah,along, fidah n kak ros p bersama2 makan kenduri...lauk sedap...balik lena jaaa...hihihi..
     Kenduri Bella, aku p ngan ehem2 la...en.Nurulazly, Nabilah n Firdaus........sungguh sedap lauk daging kurma...azly siap tambah-tambah lauk lg....eishhh..eiisshhhh....
     Kenduri Nuraisya sungguh menarik ....tepi laut...best.... but so sorry tak boleh nak join party malam tu sbb abg Din kerja.. yang bestnya boleh singgah makan pasembor kat padang kota...kami siap tapau pasembor untuk kak Ina (kak ipar aku) n tok...Char Koteow pun sungguh Maveloesss... happy sgt sebab boleh bawa ayah n mak jalan-jalan...hehehe.....
kat bawah ni nak kongsi skit gambar aku n cousin masa kenduri nuraisya .....sebab tu la aku kata bestnya kenduri..bleh jumpa sepupu-sepupu yag havoq-havoq....hihihi
 
       

Tuesday, December 14, 2010

banjir ....eeooo...banjir eeeooooo.....

Ditulis oleh nadz 0 comments
assLaMuaLaikUm

SebenarnYa lama dah aku nak cerita pasai banjir nii..sebab da lama dah berlalu..tapi aku memang tak boleh lupa sampai bila2....dan kerana peristiwa ini juga la aku  dapat cuti kecemasan selama 3 hari...cuti free weh....
  Al kisahnya bermula pada 1 november 2010..hujan turun tak berhenti-henti... aku ingat lagi ayat kak Haton (staff yg sama unit ngan aku) ."dulu k.ton ingat lagi, hujan macam ni lah, cukup 2 hari confirm ayaq naik".. masin mulut k.ton... yang kak fauziah pulak kata  "eish, syok aih balik sat g nak ronda p tgk ayaq bah".. bah sungguh aih..sampai seminggu baru air surut.....
  Malam tu tengah syok tidoq, ada pegawai jabatan yang call..aku rasa time tu dah pukul 12 tgh malam..Depa suruh keluar umah sebab air makin naik dan air empangan tgh dilepaskan..aku yang mamun2 time tu boleh selamber ja jawab.." esok la kami pindah..ngantuk ni."...ketegaq sungguh...padan muka!!..
   Bangun esok nak p kerja, p tengok jalan keluar semua dah tutup..nak p kerja cam na?? Aku call kRos..Kros kata " kak tak leh p kerja, air dah masuk lam umah kak" ..aku terus sms bos bgtau aku tak leh nak p keja..huhuhu..time tu baru teringat org pesan semalam, aku kalut nak lena.. Sedihnya, petang tu kami nak p tgk kot-kot la air surut..boleh la keluar dari Kangar, air makin naik ada la..ujan turun renyai-renyai ja..tapi air sungai depan umah semakin tinggi. Aku, Lin n fidah jalan-jalan lagi ...sampai depan jalan nak masuk taman, nampak la kereta pengarah masuk lam taman, kami tanya kat driver pengarah yg sporting tu.."bila banjir nak ok?"..dengan tak confident nya dia kata, "nanti OK la"..aku tgk muka dia pun aku dah tau dah...cuak..
    Lepas tu kak Rosmi call, dia tanya kat mana..dia bgtau malam ni seluruh kangar akan terputus bekalan elektrik..Dia suruh keluar ke rumah dia..erm..masing2 tgh berfikir..macam2 yg kami fikir.. aku mmg tekad ajak kawan-kawan keluar...sebelum tu kami angkat barang-barang berharga letak kat tempat yang selamat..aku bgtau mak aku, dia pun pesan suruh bawak semua dokumen penting-penting ja..bermula lah pengalaman yang sangat pilu..kami jalan-jalan keluar dari taman ..nak ikut jalan mana pun aku tak tau..belok kiri ada air..belok kanan pun ada air gak...alaa.....cam mana ni..atas bantuan kawan lin, kami pun jalan la sampai lenguh kaki-kaki..dah la air deras..nasib baik la hidup lagi..dah tak boleh jalan dah..air makin tinggi. kami terpaksa tahan storm sapa ntah..storm tu pun rasa macam nak tenggelam ja.huhuhu..takut..pastu kawan lin yg baik hati tu hantar kami sampai sekolah syed alwi, jalan tu masih selamat dilalui....sampai kat sekolah tu, kami telefon k.rosmi ..dia datang ambik kami n bawak p umah mak dia di kola Perlis..mmg tempat yang paling selamat..sedih sangat sebab dok risau kereta aku selamat ka dak?????
    banyak hari gak dok umah kak rosmi.. aku siap p mengail (tangkap ikan darat) lagi...masuk hari ketiga, kami dapat berita air makin surut....habis semua orang aku call tanya laluan mana yg boleh sampai ke rumah sewa kami? bekalan minyak pun dah kurang di Perlis..kami tumpang kereta kak wan untuk balik umah...Alhamdulillah semuanya selamat..Thanks for Kak rosmi n family.. Lepas tgk umah kami selamat..kereta pun selamat..kami gerak ke rumah kak wan, tolong kak wan cuci umah dia....baru rasa cam mana hidup lam keadaan darurat....


** tahun depan kalau hujan tak berenti sehari semalam.....tunggu apa lagi? >> cabut.. ...


....kenangan sungguh...

Friday, December 10, 2010

hye hye hye...

Ditulis oleh nadz 1 comments
salam....

lama tak mengupdate blog...sebetulnya aku terlupa usernama..hehehe....sorry...sorry...

tak tau nak start cerita apa sbb banyak sgt nak cerita..


tapi yang pastinya esok aku n hubby akan menghadiri 2 kenduri:

Kenduri Aida  n Kenduri Bella... 

minggu depan aku mengupdate la gi ek...InsyaAllah..




teringat masa kawen dulu-dulu...wahahaha...

Wednesday, October 6, 2010

Jamuan AiDilFitriii

Ditulis oleh nadz 0 comments
Assalamualaikum,
hari-hari terakhir Syawal..majlis rumah terbuka semakin berkurangan..tapi yang pastinya FESTIVAL KESENIAN DAN KEBUDAYAAN dan JAMUAN MESRA AIDILFITRI anjuran jabatan Pelajaran Perlis memang the best...fuuhhh.... terbaik la...
Pagi, sesudah subuh, aku n fidah bangun..konon bangun awai la. Tepon Cikgu Din minta tolong dia buka pintu opis...tapi ampeh, dia p buka pintu toilet..kami gak la yg terpaksa p buka pintu opis..
Baru gaya nak order nasi lemak..aku yg tak mandi lagi terpaksa la juga pederas ke opis teman fidah..hihihii..
Then balik umah, mandi n bersiap-siap ~ pukul 9.30pg, aku p umah kak Ros, ambik kak Ros n terus datang opis..serba salah pulak aku sebab tak boleh nak hantar kak Ros balik...sorry kak Ros.. 
sempat la aku tgk ketibaan Raja Perlis..dari tingkat satu opis aku(depan unit ICT), dapat la tgk persembahan daripada pelajar-pelajar sekolah di atas pentas utama..walaupun hari tu hujan lebat, persembahan tetap meriah, ada nyanyi-nyanyi, ada boria, ada ghazal....aku paling suka persembahan boria..meriah.
Hujan semakin lebat, perut pun lapar, aku n fidah turun ke gerai-gerai makanan yang menyediakan pelbagai juadah seperti bubur, laksa, mee kari, roti jala, rendang, ketupat, lemang, kuih raya, laksa, bihun goreng, rojak, satey, nasi dagang, nasi limuni...hehehe...pendek kata, macam-macam ada...minuman pun disediakan..yang paling best, ais kacang n cendol pulut...gerai yang paling menarik ~ gerai Sektor Akademik...menyediakan makanan tradisi melayu..gerai diorang memang totally tak nampak cam parking kereta.. hiasan meja menggunakan pelepah pisang, labu yang diisi ngan bubur-bubur yang enak, memang menarik sekali. Siap ada basikal tua kt sudut melepak kat gerai tu.
erm...last sekali, aku melepak kat gerai unit ICT..sempat la ambik beberapa keping gambar kat situ..hehehehe...
~Tahniah la kepada warga JPN Perlis kerana berjaya menganjurkan majlis sebegini~

Tuesday, September 21, 2010

Kunci Ku SyaYannGg

Ditulis oleh nadz 0 comments
Assalamualaikum
Sedih cerita ni...aku pun sedih nak cerita..sbb tu la lama aku tak ber blog ni..aku tak reti ayat bunga-bunga ni..aku cerita terus la nooo...
Sebelum start filem cerita ni, aku nak beterima kasih kepada kakak-kakak dan adek-adek di unit Perjawatan dan Perkhidmatan, Jabatan Pelajaran Perlis..especially kak Rosmi yang banyak membantu menjayakan episod drama ini..
Al-Kisahnya bermula pada suatu petang, dah nak balik dah opis..aku pun excited la nak balik wat juadah berbuka..nak makan apa pun tak tau lagi..buka beg nak ambik kunci keta..tak dak pun..aku ingat may b tertinggal kat dalam keta kak Rosmi sbb time rehat tu, aku keluar ngan kRosmi,KRos,KPauziyah n Fieza..Kami p Umah kTon n P kedai beli barang...aku mmg suka n happy kalau bleh jalan-jalan ngan kak2 ni sbb depa ni happening...
Aku pun bgtau kRosmi, balik sat g, nak tgk lam keta dia kot02 ada kunci keta aku.. p p cari, tak dak?^&()_((*&(()..Aku pun tak tau nak kata apa lagi??kRosmi suruh naik cari kat atas(kat tempat kerja aku kot-kot tercicir).. mai naik cari, tak dak jugak..eishh, cam mana ni?
Dengan sedihnya aku turun jumpa Krosmi, aku minta hantaq kat stesen bus ( nak balik SP ambik kunci spare..) tapi kRosmi kata tak pa, kita p cari dulu..kami balik cari kat kedai tu..tak jumpa pun..telepon tanya kTon, tak dak gak jumpa kunci tu kot2 terjatuh time aku dok kat umah dia....adoila..cam mana ni??
Malam tu, aku buka posa kat umah kRosmi..menu mmg terBaIk lah..ikan bakaq fresh2 , koteow goreng, asam pedass, kuih2 yg sdp2 n banyak lagi..aku nak makan banyak2 pun tak mampu..
lepas makan, aku sembahyang, lepas tu kak Rosmi bawa p menengok kat umah mak cik kat kampung dia..makcik tu kata, "kunci tu terlindung disebalik, still ada lagi..org tak ambik"...aku dah puas pikiq dah..tak larat dah nak pikiq, MANA P KUNCI KETA AKU NI?? kami ingat may b ada kat opis lah, kami pun p opis...kami selongkaq semua tempat yang aku duduk..tak jumpa jugak..tension pun ada..kPauziah pun minta tlg kawan dia menengok, dia "kata ada kat tempat aku dok berehat" . kami pun cari lagi..cari lam keta kak Rosmi...sampai la dekat pukul 11 malam...ngantuk la pulak..
Sebelum tu aku call Abg Din, adek kata Abg Din mai hantaq kunci spare aku ngan kak Ina..Thanks Abg Din n Kak Ina Kami balik umah la sebab ngantuk..lebih kurang pukul 12mlm, Abg Din sampai, bestnya aku tgk muka kIna, otak aku dok pikiq nak balik kampung ja.. aku tanya Abg Din, Abg Din kata ok balik ngan dia, bawa balik keta skali..hehehehe.. Lepas salam2 ngan kRosmi, aku n Abg Din mai la kat opis..seb baik la keta aku ada lagi...aku start keta..kak Ina teman aku drive, kami singgah stesen minyak, boh minyak n terus balik SP..
Kami sampai SP dalam pukul 2 pagi gak la..Thanks kRosmi, Abg Din n semua-semua yang tolong aku..sampai kesudah kunci tu tak jumpa lagi..huhuhuhu...


ni la rupa kunci keta aku yg berkeychainkan luv luv warna biru


Tuesday, September 7, 2010

Ramadhan Yang Mulia....

Ditulis oleh nadz 1 comments
Assalamualaikum,
Hehehe..27 hari telah berlalu...raya kian menjelma..  seperti yang di plan ..aku, nasy, yanti n zila nak buka puasa kat umah aku...hehehe...sempat lagi aku ajak fiza temankan aku p Pasaraya Hapipah...Thanksss fiza.. Fiza ingat aku nak beli sikit ja, terkejut dia tengok aku beli sotong, ikan, agar-agar , sayur n macam2 lagi..hihihihi...
Aku pun tak tau nak masak apa untuk juadah berbuka ptg..tapi kawan2 yg best tlg aku masak....sedap.....masak sendiri tau... Lepas waktu pejabat, aku n zila terus balik umah aku, nash n yanti menyusul kemudian, kami pun memulakan menu pertama iaitu sotong masak sedap...menu kedua, sambal udang , sayur campur dan spagetti.... air sirap n air oren... tak lupa juga menu tambahan iaitu puding laici buatan Nash


mlm tu, hujan turun ..kami makan dengan kenyangnya.. bestnya, lepas makan, anak-anak dara yang rajin ni mengemas dapur..
Lepas sembahyang maghrib, cik-cik adek ni pun bersurai n aku pun terlena terus... sampai la pukul 2 pg, aku terjaga.. Try msg azly, tup tup dia call, lepas bergayut dengan dia, aku tak rasa ngantuk pun, huhuhuhuhu. cam ner ni??..
sedar tak sedar dah subuh, aku tetus bersiap2 utk p keja..barang-barang yang nak balik kampung, aku dah kemas, da siap masuk lam bonet keta...erm.... Alhamdulillah sebab sekali lagi dapat berbuka ngan kawan-kawan n Thanks la kat Ziela, nash n yanti sbb sudi temankan aku bebuka hari tu...i really miss the way we celebrate Ramadhan...hehehe..


Saturday, September 4, 2010

Kau BaGai MutiaRa

Ditulis oleh nadz 1 comments
....Bangun pagi, sembahyang subuh..pastu tak dak aktiviti apa, so sambung tido balik...
sedar2 dah dekat pukul 10am..Fidah kata nak p Ofis, p print Pakej..Hujan renyai2...aku pun teman fiedah p Opis..Pak Guard kat Opis tu boleh lena...adoi la..aku rasa nak report ja kat KS aku...Cam na nak masuk Opis ni...Aku suruh fidah p turun ..Gate tak kunci tp palang kat gate tu dah blok, so keta tak leh masuk... Terpaksa la aku parking keta kat luar...Hujan renyai2..kami usung la laptop masuk Opis fiedah....Siap fidah edit n print pakej tu, dia terus fax p kementerian..kami turun p kat pondok guard, ampeh...dia dok lena lagi...ermmm penat posa kot..
kami ronda2 cari kedai Carwash - ada yg penuh keta, ada yg tutup..Jalan punya jalan, jumpa la carwash yg sesuai..Ada keta sebiji ja tengah dicuci...Adek yg jaga carwash tu suruh aku parking bawah bumbung, kami rest kat lam carwash tu sambil baca majalah..mai abg carwash sorang lagi , dia bagi paper arini..aku dgn lajunya terima offer utk baca paper tu..hehehe..tgh boring...
Sattle cuci keta, kami pun balik umah..kemas2 umah..ready nak p Alor Star..aku dah siap masuk kuih raya fidah lam keta, susun kasut lam bonet keta. Baju da siap sidai semua........... tup tup, ujan punya la lebat..siap dengan angin lagi.. aku n fidah dok lawan tgk je la..cam na fidah nak bawak balik moto..huhu..tak pa la, ptg pukul 5.30pm, ingatkan hujan dah reda, aku pun semangat la start enjin keta, fidah dah siap nak p kedai moto, nak servis moto dia..aku dh sampai kat SMK Syed Alwi, Hujan makin lebat, call fidah ..fidah kata dia patah balik umah..cian plak kat fidah, aku pun p isi minyak n patah balik ke umah..
Sampai umah, jam da pukul 6pm lebih..aku minta tlg fidah masak nasi n wat sambal ikan..aku masak sayur n wat sotong goreng kunyit..pas siap masak, kami p bazar kat Stadium Kangar..biasa la kalau p bazar Ramadhan..semua nak..kami just beli air tembikai, cucuq udang n tau fu fa..tu pun dah cukup banyak tu..
ERmmm...plan punya la semangat nak p Alor Star tapi akhirnya berbuka d Kangar jugakk...hujan oo hujan, kau bagai mutiara 
Selesai solat semua, aku ajak fidah temankan aku p cari bahan2 nak buat spaghetty  
menu berbuka hari Isnin ni
utk nash n yanti Isnin ni..Nash kata nak wat puding Laici
pencuci mulut
sedapnya..Lepas shopping skit2, kami p pekena teh tarik Power kat Mai Cafe..
mai cafe- pekena teh tarik power...

hehehe..pastu balik umah tgk tv...
aku yg sehari asyik kena ujan ja..badan rasa lemah ja..apa yg makan td dah muntah ...huhuhu....tak mau la demam... :(...cek nak raya...

Thursday, September 2, 2010

BukA PuAsa

Ditulis oleh nadz 0 comments


Dalam kesibukan bekerja...Alhamdulillah, sempat juga aku n kawan-kawan ofis plan untuk berbuka puasa bersama-sama.. The leader is Siti Nasyrah ... kalut ja dia ajak nak buka posa ramai-ramai...
Setelah di tambah, tolak , darab dan bahagi = kami telah sepakat untuk berbuka puasa di
TeMpaT : RestoreN LinDa 2, KuaLa PerLiS
Jam : Waktu Berbuka
Menu

 ikan Jenahaq sekor
sotong goreng TePunG sekilo
Sambal Udang 300 gram
Sayur KaiLan 2 set
Tomyam Ayam 2 set
ulam ulaman
Nasi dan minuman mengikut selera masing-masing.....
Jemputan
Nasyrah
Afiza
Rosyanti
Azila
Mufidah
dan aku..hehe..


masa kat ofis, aku ditugaskan menelefon restoren Linda...Fidah kutugaskan untuk mendapatkan no telefon restoren daripada sumber yg kami sayang sgt2 iaitu Zira (thanks lalink)... So, riuh-riuh la kami ...masing2 dok rasa sotong goreng tepung dah kat rengkung masing2...keja pun da malas dah..huhuhu...
balik keja...masing2 nak cepat...Aku nampak zila awai lagi turun p kat keta dia n ready nak balik..hehehe...
lepas mandi n sembahyang, aku n fidah bersiap2 nak balik...kami n nasy smpai kat restoren tu dalam pukul 6.30ptg.. Fiza dah ready tunggu kat sana..yanti, n zila sampai 4,5 minit lepas tu..hehehe..Dah elok3 dok kat meja makan..masing-masing boring menunggu.. yanti memulakan tugasnya sebagai photographer...Thankss fo the foto..hehe...
Elok2 ja dengar azan, laju ja masing2 melantak..sedapnya...ikan jenahaq tu abis diratah2.. memang ruih rendah la.. masing-masing makan dengan happynya.. mmg best saat-saat macam ni..
lepas makan n selesai urusan di kaunter bayaran..Jam dah pukul 8pm lebih.. masing-masing berpecah untuk rushing balik sembahyang Maghrib di rumah..hehehe
Thanks my FrienDss

Tuesday, August 31, 2010

BaLik KamPunG

Ditulis oleh nadz 3 comments
jeng jeng....
ni belum balik kampung berhari raya tau....

5 hari balik kampung...bestnya...sangat-sangat happy...
Alkisah bermula pada petang Jumaat dengan menunggu fidah di depan dewan SJKC Khoon Aik..Fidah singgah sembahyang Asar kat surau ofis, tunggu punya tunggu punya tunggu, akhirnya fidah sampai dengan KCHnya...aku follow fidah. jalan jem bangat sebab bazar Ramadhan bederet-deret sepanjang jalan AlorStaq KangaQ.. Aku dah set ngan fidah nak buka bosa kat RestoRen ThE BamBoo kat Pekan rabu..Selepas parking kereta kat depan bagunan Umno Alor staq, aku terus cheeeew nak escalator p Pekan rabu..fidah dah sampai awai lagi...excited la kami order nasi goreng ayam..lepas selesai buka posa kat situ, aku terus nak balik SP..jalan dah sekerat jalan tetiba teringat pulak barang2 fidah ada lam keta..kona pulak ikut jalan Tanjung Bendahara..sampai depan umah fidah, dok wat lawak tunggu depan umah..hehehe..kalau den terlupa maknanya kuih raya tu aku kenduri kat anak2 buah aku ler..kikiki...

Lepas berkirim salam kat mak fidah, aku terus pederas masuk HighWay menuju puncak ke  SP... sampai ja kat umah, aku bagi salam..dengan happynya anak buah aku, farah Sufiyyah jawab salam... tersengih-sengih dia tengok aku..selesai salam satu umah, bermula la tugas aku melayan anak-anak buah yang aku rindu sangat..happynya..3 orang anak buah yang comel-comel ada haritu, farah Sufiyah(4) , aHmad AfiQ(2), Mohamad Danial Harith(1)..bestnya...Ahmad AfiQ da pandai cakap, dah pandai kira ..Satu-Dua-tiga.. Da pandai panggil 'acik'..
Sufiyah ajak aku baca buku, main teacher2..afiq ajak tgk cat..tengok ja tapi bila cat tu datang dekat dia,dia nangis..hihihihi..bila nak pinjam mainan dia,dia akan kata.."alaaa.." sweetnya.... Danial mcm biasa, happy je..
Hari sabtu...abang aku yg sulung (father of Danial) hantar Danial kat umah lagi...bestnya bila rumah riuh ngan budak-budak comel ni..hihihi..petang tu abag n kakak ipar buka puasa kat umah. aku masak mee rebus petang tu..seronok tgh semua org makan..abis 2 bungkus mee..petang sabtu, husband aku telefon kata dia naik bus dr KL ngan abg ipar aku (father of sufiyah n afiq)...happy la dia, naik bus ada geng..pukul 10 dia telefon kata bus da sampai kat Stesen bus Sungai Petani..aku keluar beli susu Ahmad AfiQ ngan sufiyyah..nampak je ayah dia, Sufiyyah happy bangat..happy cam aku nampak Azly..hehehe...
malam tu riuh rendah la umah, masing2 dok try baju raya..pukul 4 pagi, Azly kejut aku..dia kata mak da bangun..aku pun bangun cuci muka,terus g dapur tlg mak masak...goreng ayam n wat sayur je..tu pun bertambah-tambah diorang ni bersahur..then adek aku pulak la berkemas..hehehe..
Esoknya hari Ahad, mak n ayah dah g pasar...aku baru teringat adek nak ajak g beli krim kat Pasar tani, aku aku minta tlg farah Sufiyah kejutkan acunya.. Mak yang balik dari pasar nak join kami g Pasar Tani..Husband aku dok ralit main game lam bilik..syok la dia kalau dapat game..(teringat kat abg 2nd aku yg mmg suka main game.huhu, miss him..).petang tu kami bakar ikan..makan sama-sama..sedap..semua orang makan tambah-tambah...yang bestnya malam tu aku, adek n kakDa melantak lagi sebab sedap sgt..hihi..Malam tu juga aku sedih sbb sufiyah da nak balik KL..dia pun dalam delima, naik ja keta, pastu dia turun balik...dia nangis..n tetiba semua orang nangis..huhuhu..sedih..husband aku takut aku nangis..dia pun get ready nak balik Taiping, aku tak ikut sebab nak jaga afiQ yg comel..lagipun letih la, husband aku balik kejap ja..
Malam Isnin- lepas Isyak, azly bertolak dari Taiping..hehehe..sampai ja..aku dok main game..mula la dia menyibuk nak main game dia..adeh la..aku baru nak susun strategi nak serang...kacau betui la dia ni.... last-last line tak OK...hihihihi...aku pun da ngantuk..lena tak lena sgt la sbb ralit dok main game, dah dekat nak sahur..Sahur tu masak cam biasa la...
Esoknya cuti hari Merdeka!!!!!!!!.... Nurulazly ntah pukul berapa bangun...lepas kemas2 umah, aku,mak n Azly keluar shopping...dlm otak nak beli mcm2 tapi dapat beli lampu liplap liplap ja..org ramai giller...jalan jem bangat..hehehe.. petang tu aku antar azly balik naik bus..n aku dengan RoadtaX tak dak, balik la ke Perlis...mak pesan dah..doa banyak2, berkat doa mak, aku selamat sampai ke Perlis Indera Kayangan n berbuka puasa di dalam kereta je..huhuhu..hehehe.. 

Tuesday, August 24, 2010

holiday

Ditulis oleh nadz 1 comments
Assalamualaikum.....

lama dah kakak n adek aku paksa aku wat blog ni..wakaka....

me n my lil sis


my sis n her luvly doughter

aku mana nak dan wat blog2 ni...  (oppsss, paham ka aku tulis bahasa utara ni..kui kui kui . paham paham je la ek...sebenaqnya arini baru sattle bab franking ( pengeposan surat yang guna cop setem macam kat pejabat pos tu) risau aku kalau lepas ni surat JPN Perlis kena stop jap sbb duit lam mesin franking tak top-up lagi..huhuhu..aku gak yg akan dipersalahkan...walawe... )

ntah berapa lama lagi ja aku nak dok kat Perlis ni...
 sambung hat cerita asal.. aku sebenaqnya dah 2 kali isi borang cuti...mula2 isi secara manual, pastu depa kata kena isi pakai HRMIS...HRMIS la pulak...2 hari aku dok mengadap sistem HRMIS tu..kemarin baru boleh...(aku dah naik ped up isi guna HRmis ni...seksa betui..sakit jantung aku..2 hari baru boleh isi..nak cuti pun susah..) atas berkat kesabaran aku, akhirnya dapat juga aku apply cuti guna sistem HRMis ni.. happy...yea...yeahh..

TAPI...  happy aku tu sat ja...pagi ni masa dok sattle bab franking tu, bos kesayangan aku panggil..dia kata aku kena gilir-gilir cuti ngan staff kat atas...sedih gila...rupanya kami cuti pada tarikh yg sama...aku ni tak reti nak bekira2...aku ambik keputusan tak cuti raya...tak pa ka??? mak marah ka>> mak mertua kata apa2 ka?? macam2 ada lam otak aku la ni...hati rasa sebak sangat (aku tak boleh nak cerita).. aku terus call ddy aku n bagitau kat dia..Alhamdulillah dia terima dengan hati terbuka....

la ni..aku tgh fikir-fikir.....
nak cuti ka tak cuti...nak raya apa kat Perlis ni...
huhu..raya pun mcm tak raya ja...nasib la labu...
 

aZlyNaDya Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei