Hallowaaaa!
Blog ni masih baru
dan masih dalam pembikinan.

Sudi-sudilah datang selalu, ok.
Pis!

Monday, December 20, 2010

cUti Cuti

Ditulis oleh nadz 1 comments
            Cuti sekolah dah tinggai berapa hari sahaja..... syoknya depa cuti sekolah.. aku gak yg tak cuti-cuti. Tapi walaupun tak cuti, aku sempat gak p makan kenduri-kendara rumah kawan-kawan n sedara mara. Seronok tau p kenduri-kenduri ni.. Dapat la kita kenai jumpa kawan-kawan lama n kenai sedara-mara yang jauh dan dekat.. Time tu la semua sedara-mara berkumpul...
     Antara kenduri-kenduri yang aku p ialah kenduri rosYanty , kenduri kak Maiza..kenduri bella, kenduri nuraisya...tu belum campur kenduri bersunat n kenduri aqiqah lagi...hihihi.. 
     Kenduri yanti n kak maiza pada hari yg sama, aku together wif syitah,along, fidah n kak ros p bersama2 makan kenduri...lauk sedap...balik lena jaaa...hihihi..
     Kenduri Bella, aku p ngan ehem2 la...en.Nurulazly, Nabilah n Firdaus........sungguh sedap lauk daging kurma...azly siap tambah-tambah lauk lg....eishhh..eiisshhhh....
     Kenduri Nuraisya sungguh menarik ....tepi laut...best.... but so sorry tak boleh nak join party malam tu sbb abg Din kerja.. yang bestnya boleh singgah makan pasembor kat padang kota...kami siap tapau pasembor untuk kak Ina (kak ipar aku) n tok...Char Koteow pun sungguh Maveloesss... happy sgt sebab boleh bawa ayah n mak jalan-jalan...hehehe.....
kat bawah ni nak kongsi skit gambar aku n cousin masa kenduri nuraisya .....sebab tu la aku kata bestnya kenduri..bleh jumpa sepupu-sepupu yag havoq-havoq....hihihi
 
       

Tuesday, December 14, 2010

banjir ....eeooo...banjir eeeooooo.....

Ditulis oleh nadz 0 comments
assLaMuaLaikUm

SebenarnYa lama dah aku nak cerita pasai banjir nii..sebab da lama dah berlalu..tapi aku memang tak boleh lupa sampai bila2....dan kerana peristiwa ini juga la aku  dapat cuti kecemasan selama 3 hari...cuti free weh....
  Al kisahnya bermula pada 1 november 2010..hujan turun tak berhenti-henti... aku ingat lagi ayat kak Haton (staff yg sama unit ngan aku) ."dulu k.ton ingat lagi, hujan macam ni lah, cukup 2 hari confirm ayaq naik".. masin mulut k.ton... yang kak fauziah pulak kata  "eish, syok aih balik sat g nak ronda p tgk ayaq bah".. bah sungguh aih..sampai seminggu baru air surut.....
  Malam tu tengah syok tidoq, ada pegawai jabatan yang call..aku rasa time tu dah pukul 12 tgh malam..Depa suruh keluar umah sebab air makin naik dan air empangan tgh dilepaskan..aku yang mamun2 time tu boleh selamber ja jawab.." esok la kami pindah..ngantuk ni."...ketegaq sungguh...padan muka!!..
   Bangun esok nak p kerja, p tengok jalan keluar semua dah tutup..nak p kerja cam na?? Aku call kRos..Kros kata " kak tak leh p kerja, air dah masuk lam umah kak" ..aku terus sms bos bgtau aku tak leh nak p keja..huhuhu..time tu baru teringat org pesan semalam, aku kalut nak lena.. Sedihnya, petang tu kami nak p tgk kot-kot la air surut..boleh la keluar dari Kangar, air makin naik ada la..ujan turun renyai-renyai ja..tapi air sungai depan umah semakin tinggi. Aku, Lin n fidah jalan-jalan lagi ...sampai depan jalan nak masuk taman, nampak la kereta pengarah masuk lam taman, kami tanya kat driver pengarah yg sporting tu.."bila banjir nak ok?"..dengan tak confident nya dia kata, "nanti OK la"..aku tgk muka dia pun aku dah tau dah...cuak..
    Lepas tu kak Rosmi call, dia tanya kat mana..dia bgtau malam ni seluruh kangar akan terputus bekalan elektrik..Dia suruh keluar ke rumah dia..erm..masing2 tgh berfikir..macam2 yg kami fikir.. aku mmg tekad ajak kawan-kawan keluar...sebelum tu kami angkat barang-barang berharga letak kat tempat yang selamat..aku bgtau mak aku, dia pun pesan suruh bawak semua dokumen penting-penting ja..bermula lah pengalaman yang sangat pilu..kami jalan-jalan keluar dari taman ..nak ikut jalan mana pun aku tak tau..belok kiri ada air..belok kanan pun ada air gak...alaa.....cam mana ni..atas bantuan kawan lin, kami pun jalan la sampai lenguh kaki-kaki..dah la air deras..nasib baik la hidup lagi..dah tak boleh jalan dah..air makin tinggi. kami terpaksa tahan storm sapa ntah..storm tu pun rasa macam nak tenggelam ja.huhuhu..takut..pastu kawan lin yg baik hati tu hantar kami sampai sekolah syed alwi, jalan tu masih selamat dilalui....sampai kat sekolah tu, kami telefon k.rosmi ..dia datang ambik kami n bawak p umah mak dia di kola Perlis..mmg tempat yang paling selamat..sedih sangat sebab dok risau kereta aku selamat ka dak?????
    banyak hari gak dok umah kak rosmi.. aku siap p mengail (tangkap ikan darat) lagi...masuk hari ketiga, kami dapat berita air makin surut....habis semua orang aku call tanya laluan mana yg boleh sampai ke rumah sewa kami? bekalan minyak pun dah kurang di Perlis..kami tumpang kereta kak wan untuk balik umah...Alhamdulillah semuanya selamat..Thanks for Kak rosmi n family.. Lepas tgk umah kami selamat..kereta pun selamat..kami gerak ke rumah kak wan, tolong kak wan cuci umah dia....baru rasa cam mana hidup lam keadaan darurat....


** tahun depan kalau hujan tak berenti sehari semalam.....tunggu apa lagi? >> cabut.. ...


....kenangan sungguh...

Friday, December 10, 2010

hye hye hye...

Ditulis oleh nadz 1 comments
salam....

lama tak mengupdate blog...sebetulnya aku terlupa usernama..hehehe....sorry...sorry...

tak tau nak start cerita apa sbb banyak sgt nak cerita..


tapi yang pastinya esok aku n hubby akan menghadiri 2 kenduri:

Kenduri Aida  n Kenduri Bella... 

minggu depan aku mengupdate la gi ek...InsyaAllah..




teringat masa kawen dulu-dulu...wahahaha...

 

aZlyNaDya Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei